Δέκα προτάσεις για φυσικό Ευζην

Δέκα προτάσεις για φυσικό Ευζην

Σπάσαμε το κεφάλι μας και ψάξαμε να βρούμε τις δέκα προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας με πολύ απλό τρόπο

Ύψιστο αγαθό για τους Αρχαίους Έλληνες το «Ευ Ζην» δηλαδή η ευδαιμονία, η καλή ζωή. Το «Ευ Ζην» αναφέρεται στον τρόπο ζωής που στόχο έχει την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου σε όλους τους τομείς. Οι άνθρωποι σήμερα ζούνε και εργάζονται με σκοπό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ζωής έτσι ώστε να βελτιστοποιείται η ποιότητα της ζωής τους.  Απαραίτητη προϋπόθεση για το « Ευ Ζην» είναι η επίτευξη σωματικής και η ψυχικής υγείας «Νους υγιής εν σώματι υγιή». Μέσω λοιπόν της αγάπης και φροντίδας για την σωματική και ψυχική υγεία επιτυγχάνεται το απώτερο «Ευ Ζην».

Το Ευ Ζην  είναι ένας τρόπος ζωής ο οποίος δίνει την δυνατότητα να ορίζουμε την ζωή μας και να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, χαράζοντας την πορεία που οδηγεί στην «Ευτυχία».  Σύμφωνα με την αρχαιοελληνική απόδοση η «Ευτυχία» ορίζεται ως  «στιγμή χαράς»!

Προσαρμοσμένο το «Ευ Ζην» στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας διερευνά  θέματα που σχετίζονται με τη Διατροφή, τη Σωματική Άσκηση, την Καλλιέργεια του πνεύματος, τις  Κοινωνικές Σχέσεις  και καθετί που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μας προσφέροντας μας  την πολυπόθητη «Ευτυχία».

«Οι αναλφάβητοι του 21ου αιώνα δεν θα είναι εκείνοι που δεν ξέρουν γραφή και ανάγνωση, αλλά εκείνοι που δεν μπορούν να μάθουν, να ξεμάθουν και να ξαναμάθουν» Alvin Toffler, 1928-, Αμερικανός συγγραφέας & μελλοντολόγος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *